BasisOnline

Welkom bij
Mercurius, Saturnus en Uranus

Wat leuk dat je een kijkje komt nemen op onze pagina. Hier vind je informatie over onze 3 middenbouwgroepen 3/4/5, maar ook leuke dingen als foto's en stukjes tekst van de kinderen. We proberen regelmatig nieuwe dingen op onze pagina te plaatsen, dus kom je vaker langs?

Nieuwsbrief december van de middenbouw

Wat fijn dat enkele ouders hebben aangegeven dat deze nieuwsbrief zo prettig is om te ontvangen. Die waardering doet ons goed. We willen wel even aangeven dat dit geen vervanging is van de Jenakomeet, want in de Jenakomeet staat ook nog steeds informatie over onze groepen.

Laatste schoolweek van dit jaar
Woensdag 19 december
Dan is het kerstdiner
Donderdag 20 december
Mogen de kinderen hun sloffen aan in de klas en als ze willen mogen ze ook een onesie aan.
Vrijdag 21 december
Speelgoedddag, dan mogen de kinderen speelgoed meenemen naar school.

AmbraSoft
In het begin van het schooljaar hebben kinderen een code gekregen om thuis te oefenen met AmbraSoft die nog geen thuisaccount hadden aangemaakt.
Als school hebben we een licentie gekocht die niet alleen op school gebruikt kan worden maar ook thuis. Heeft u geen code gekregen of bent u hem kwijt, vraag dat dan even aan de leerkracht. AmbraSoft is immers een leuke manier om te herhalen wat we op school ook doen. Iedere week drie keer een kwartiertje maakt al een enorm verschil.

Leuke uitspraken
Tijdens het werken met constructiemateriaal ging iets niet helemaal zoals verwacht. Het kind zei toen: 'Wat is dit een badkamer".
Ik zat ernaast en vroeg mij toch af wat ze bedoelde. Thuis had ze namelijk een gesprek gehad over schelden dat ze dat niet meer moest doen. En toen had ze het woord badkamer bedacht, haar redenen was simpel: "Het is een lang woord en dan denk ik nog eens na voordat ik wil gaan schelden."

Theater Castellum
Het klinkt nog allemaal erg ver weg, maar voor je het weet is het al januari.
Dinsdag 15 januari gaan alle leerlingen van de middenbouwgroepen naar een voorstelling in het theater Castellum. We moeten daar rond 9.45 uur zijn en hebben hulpouders nodig die ons daarheen kunnen rijden en weer kunnen ophalen om naar school te gaan. Het zal ongeveer een uurtje duren. Bij de groepen hangt een lijst waarop je kunt aangeven hoeveel kinderen je mee kan nemen. Er zijn al wat ouders die zich hiervoor hebben ingeschreven, maar we hebben nog wat open plekken op de lijst.

Gesprekken
Regelmatig horen we ouders zeggen dat hun kind niet zoveel vertelt over school.
Op de volgende pagina kunt u echt leuke vragen vinden om een gesprek te hebben over school. https://www.jmouders.nl/school/groepen-1-8/groepen-6-8/30-vragen-voor-een-leuk-gesprek-over-school

Spelling
Met spelling hebben de kinderen al verschillende regels aangeboden gekregen, misschien heeft u de regels zien hangen in de klas. We hebben de eer/oor/eur, aai/ooi/oei, nk/ng, stomme e, eeuw/uw/ieuw, verlengregel d/t en p/b. Als u nieuwsgierig bent welke regels er centraal staan kunt u ze altijd in de klas zien hangen.

Kringen van de kinderen
Tijdens de informatieavond, begin dit schooljaar, is verteld dat de kinderen allemaal twee kringen moeten voorbereiden dit schooljaar. Groep 3; leeskring en ik-kring, groep 4 en 5; leeskring en spreekbeurt.
Hoe dit voorbereid moet worden staat op de website. Vanaf dit jaar verwachten we ook een spetterende opening. Allerlei openingsideeën staan op de website, beginnen met:' Ik houd mijn leeskring over…" is namelijk geen goede start.
Tot onze spijt merken we ook dat veel kinderen en ouders de kringen vergeten voor te bereiden. Dat is jammer, want wij maken een planning voor het gehele schooljaar. Die planning hangt in de stamgroepen, staat op de website en op het bord in de eigen stamgroep.
Als kinderen hun kring vergeten, moet dit ergens anders ingepland worden. We hebben een ritmische dagplanning en in kring daar tussen proppen is erg lastig. Dit vraagt van ons veel aanpassingen. Kijk even goed wanneer de kring van uw kind gepland staat, zodat die niet vergeten wordt. We raden aan om zeker één week van te voren te beginnen met voorbereiden.

Sinterklaas
De goedheiligman heeft ondertussen het land alweer verlaten, maar wat was het een leuke tijd! Dit jaar kregen we steeds onverwacht een envelop met pietenplaatjes. De kinderen waren druk aan het verzamelen. Op 5 december kregen de kinderen het laatste plaatje, namelijk Piet Snot. Wat waren ze er blij mee. Op de 5e kwam de Sint met een stadsbus aan. We mochten ook mee met de bus en hebben een rondje door Alphen gereden. Heeft u ons misschien zien zwaaien toen we langs kwamen? Het cadeautje beviel de kinderen ook. De kinderen kunnen al mooie kunstjes met het cadeau. Het leesplankje met de pietenplaatjes en het cadeau zijn aan het einde van de dag mee naar huis gegaan. Veel plezier ermee!

Groetjes Anouk, Moïse, Rashida en Silvana

De nieuwsbrief van oktober vindt u hier.

De kinderen hebben ook dit jaar weer verschillende kringen om thuis voor te bereiden. Alle kinderen hebben een leeskring , de kinderen uit groep 3 hebben een  ik-kring en de kinderen uit groep 4 en 5 een spreekbeurt. Om dit zo origineel mogelijk te openen, zijn hier enkele ideeën. Begin je kring niet met: 'Ik houd mijn spreekbeurt over..."
Het kringen overzicht voor Mercurius, Saturnus en Uranus vindt u door op de stamgroepnaam te klikken.